Utazás: Japán konyha (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Utazni szeretők közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 220 fő
  • Képek - 342 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 68 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Utazni szeretők vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Utazni szeretők közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 220 fő
  • Képek - 342 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 68 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Utazni szeretők vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Utazni szeretők közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 220 fő
  • Képek - 342 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 68 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Utazni szeretők vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Utazni szeretők közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 220 fő
  • Képek - 342 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 68 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Utazni szeretők vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Japán konyha

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 14 éve

Szereted a japán ételeket? Küldj be érdekes recepteket!

Hozzászólások eddig: 3

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Balogh Kristóf üzente 9 éve

Olvastam már nagyon sok helyen ezt a "nem merem megkóstolni a sushit mert nyers hal van benne". Én is hasonlóan voltam ezzel, aztán elmentünk egy étterembe a Wokzillába a Ráday utcában van, és ott mindenki sushit evett. Egyébként az ázsiai konyhát imádom, minden mennyiségben jöhet, de a sushival én is úgy voltam, hogy nyers, és csak hal van benne. AZtán megnéztem az étlapot, és rengeteg fajta variáció volt, mint uborkás, rebarbarás, sült kacsával töltött, grillezett lazaccal töltött stb. Aztán kipróbáltam, és valami isteni finom volt!! :) Komolyan meg is szerettem rögtön a sushit. Máshol nem nagyon szoktam rendelni, mert volt hogy az csalódást okozott, ez viszont tuti jó. A rendelési felületükön meg lehet nézni mi mennyibe kerül, és hogy milyen sok finomságot lehet kapni. Én amúgy a tonhalkrémes sushit ajánlom, mert az verhetetlen. http://www.wokzilla.hu/Rendeles.html

Válasz

Schmidt Anna üzente 13 éve

A japán szigetvilágnak sok nyersanyagot szolgáltat a tenger. A hal, a rák néptápláléknak számít, de az algát is felhasználják, Sok rizsből készült ételt fogyasztanak. Jelentős mennyiségű gyümölcsöt esznek, fontos mezőgazdasági termékük a szójabab. Szójaolajat, szójacsírát, szójamártást is sokat használnak fel.

A leveseket lakkozott fatányérban, fedővel letakarva szolgálják fel. Étkezéseiket leves helyett szívesen kezdik hideg vagy meleg előételekkel. A hús Japánban drága. A borjú-, sertés-, marha-, juhhúst sokszor darálva, aprítva, szeletelve, valamint angolosan készítik el. A húsok mellé szójamártást, köretként rizst, zöldségeket és olasz tésztákat adnak. Ételeiket vajjal, faggyúval, olajjal készítik. Jelentős a fagyasztott, a konzerv és a szárított élelmiszerek fogyasztása.

Híres ételük a tempura. A metéltre vágott, fűszerezett zöldségeket, az ugyancsak metéltre vágott hal-, szárnyas-, egyéb húst speciális tésztába mártják és bő forró zsiradékban ropogósra sütik. Kedvelik a különböző olajos öntetekkel ízesített zöldsalátákat.

Befejező fogásként gyümölcsöket, gyümölcskészítményeket, sajtot fogyasztanak. Számunkra kuriózum a szokatlan befejező fogás: a "narancscsésze", amely narancshéjban narancslé, szilvadzsem, krémsajt vagy a különleges likőrükkel készített Ginza parfé. A nemzeti italuk a szaké, a rizspálinka. Szívesen fogyasztanak sört, pezsgőt. Az italválasztékuk széles, szinte a világ minden részéről importálnak italokat. A reggeli és az ebéd számukra fontos. Reggelire a rizs mellé főként levest, halat, savanyúságot, főtt tojást fogyasztanak. Délben a választék valamivel szélesebb, de az igazán fontos főétkezés a vacsora a japán ember számára. Ilyenkor sok ételt szolgálnak fel, amelyet a hagyományos japán asztalnál ülve vagy térdelve fogyasztanak el. Az étkezés befejezésekor zöld teát fogyasztanak, amelyért az éttermekben külön nem is kell fizetni, csak ha valamilyen különleges teafajtából kívánja a vendég.

Válasz

Schmidt Anna üzente 14 éve

Egy baráti társasággal japán étteremben voltam. A sushit nem mertem megkostolni,nem szeretem a nyers halat. Probáltam olyant kérni ami a magyar gyomornak is megfelel.Nagyon izlett amit választottam.Bár a nevét nem tudom,leírom ahogy én elkészítettem. Ez egy nagyon egyszerű recept, és mindent lehet venni hozzá.


Hozzávalók (8 tekercshez):

- 8 db spárga
- 4-8 db bacon
- 1 ek. szójaszósz


Elkészítés:

A spárgákat megfőzzük, majd 3 felé vágjuk. A bacon-t félbe vágjuk, vagy egybe hagyjuk, attól függően, hogy milyen hosszúak. Fogunk 3 fél spárgát, ráhelyezzük a baconre, feltekerjük, és egy fogpiszkálóval rögzítjük. Serpenyőben vagy grillező rácson megsütjük. Olaj nem nagyon kell, mert a bacon eleve zsíros. Ha kész, szójaszószban megforgatjuk. Hidegen és melegen is finom. Köretnek természetessen rizst készítettem. Jó étvágyat!

29389_373847d1bf98_s

u15728655[1].jpg

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu