Szeretettel köszöntelek a Utazni szeretők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Utazni szeretők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Utazni szeretők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Utazni szeretők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Utazni szeretők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Utazni szeretők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Utazni szeretők közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Utazni szeretők vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 14 éve
Iniai ételek eredeti recepjeit várom, ha tudtok küldjetek! Köszönöm :-)
Hozzászólások eddig: 2
Hamar Zoltán üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Léteznek egyszerű indiai receptek, amelyek elkészítése relatívan nézve könnyű és gyors. Mielőtt indiai főzésbe kezdenénk, ezeket a fűszereket és alapanyagokat érdemes megvenni:
kurkuma, római kömény, koriander mag, kókusz tej, friss gyömbér, curry paszta, fokhagyma, besan (másnéven gram liszt avagy csicseriborsó liszt), chili por, chili paprika, friss koriander, citrom és zöldcitrom.
Masala sült csirke:
A következő sült csirke recept garam masala fűszerrel készül, amely az indiai konyha egyik alap fűszerkeveréke. Elkészítése nagyon egyszerű, az eredmény pikáns, de abszolút nem csípős, így ideális családi ebédre, vacsorára..
Hozzávalók:
6 db paszternák
3 ek olaj (vagy ghee vaj)
1 tk fekete hagyma mag (nigella mag)
1 tk római köménymag
Kb 8 db csirke comb (alsó, felső) vagy 4 nagy csirkemell
1 tk garam masala por
Maréknyi friss korianderlevél, aprítva
Elkészítés
1) A paszternákot megpucoljuk, ha szükséges félbevágjuk őket. Forró, sós vízben 4 percig félig megfőzzük, lecsurgatjuk, majd egy tepsibe helyezzük őket. Leöntjük 2 ek olajjal majd megszórjuk a nigella maggal és a római köménnyel.
2) A csirke darabokat megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a garam masala porral és lelocsoljuk a maradék olajjal.
3) A zöldségekre helyezzük a csirke darabokat, kb 45 percig előmelegített sütőben, 200 fokon, aranysárgára sütjük. Közben egyszer megfordítjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás